Vali teema

4.2.09

Vaimu viljadest: armastus ja rõõm

Gl 5:22-23
22 Aga Vaimu vili on armastus, rõõm, rahu, pikk meel, lahkus,
headus, ustavus,
23 tasadus, enesevalitsus - millegi niisuguse vastu ei ole Seadus.

Vaimu vili peaks olema iseloomulik teguviis nendele, kes kuuluvad Jumalale ja igatsevad kuuluda Jumalale ning on Jeesuse kaaspärijad.

Armastus tollel ajal: Agape tähendab armastust kui Jumala armastust, armastus kui otsus armastada neid, kes on minu ümber. Armastada Jumalat ja järgida Jeesust. Vaimu vili on otsustatud armastus (agape). See otsustatud armastus paneb aluse austusele, pühendumisele, kiindumisele, emotsionaalsusele. Agape peaks olema kõige selle alus ning see viib selleni, et ma tahan ennast ohverdada teiste jaoks.

Jh 15:13; Rm 5:8; 1Jh 3:16-17

Agape, vaimu vili – ma otsustan armastada teist inimest.

Rõõm – rõõm ja õnnelikkus ei ole sama. Rõõm on õnnelikkus, mis on Jumalas, õnnelikkus, mis tuleb vankumatust usust, Jumalale pühendumisest, õnnelik selle üle, et sul on spirituaalne reaalsus, kuhu minna. Siinne rõõm on see heaolu tunne, mida sa peaksid tundma, kui sa tead, et kõik on hästi sinu ja Jumala vahel. Sa pead tegema tööd selle nimel, et sul oleks see rõõm.

1Pt 1:8

See on see kirgastatud rõõm, mille Jumal annab meile, kui me teame, et meil on kõik hästi minu ja Jumala vahel.

Jh 16:20-22

Kirgastatud rõõm – kui me oleme koos Jeesusega ja meil on kõik hästi, see on nagu lubadus. See on nagu kingitus, nagu õnnistus, rõõm, mida me ise ei saa ega tohikski toota. Vaimu vili „rõõm“ peaks olema see, kui Jumal sind on õnnistanud. Sellest õnnistusest kiirgab välja see „rõõm“, mis on vaimu vili.

See rõõm tuleb meie seest välja siis, kui Jumal on meile selle rõõmu pannud. Kui meil ei ole Jumalaga asjad korras, siis loomult peaksime olema kurvad, ahastuses, mentaalselt maas, sest ainus rõõm peaks olema see, et meil on Jumalaga asjad korras. Enne seda peaks olema madalseis. Aga alles siis on see päris vaimu vili „rõõm“, kui Jumal selle meile paneb.

See rõõm, mis tuleb asjadest, me ei saa seda pidada selleks õigeks. Me ei saa rõõmustada neist asjadest, vaid sellest, et Jumal on meile need andnud.
Ei ole vale rõõmustada nende üle, aga tuleb eristada rõõm ja rõõm kui vaimuvili.

Kas sa suudad tunda rõõmu sellest päästest või tunned sa rohkem rõõmu neist asjadest, mis sa saad? Tuleb otsida rõõmustust päästest.

No comments: