Vali teema

18.12.08

27. november

Jumal igatseb, et Ta oleks meie eludes esikohal. Täielikult esimene. Tema otsimine oleks kõik. Kuigi Ta on nii palju meile andnud ja paljuga meid õnnistanud, ei taha Ta et see, mis ta meile andnud on - meie elud, meie kutsumus, meie teenistus, oleks olulisem kui olla koos Temaga. Jumal on sellest kõigest üle ja olulisim, keda armastada, teenida ja tunda.

„Kuidas saan elada Sulle, nagu sina oled elanud mulle?“

Kuidas saame meie elada Jeesusele nii, nagu Tema on elanud meile? Andes kõik, ohverdades kõik. See on tõeline teenistus. mida Jumal väärib.

Olla Jumala lähedal, Temale tõeliselt ligi, tähendab ka seda, et meie süda on tõeliselt avatud – paneme kõik Tema ette maha, kogu oma elu ja mõtted. Ja kogu oma usu ja lootuse paneme Temale. Kuna aga me siiski elame selle maailma keskel, mis on ükskõikne ja teeb haiget, siis vahel ei julge me end ka Jumala lähedale asetada kartuses haiget saada, olla liiga haavatav, loota liiga palju. Kõrgelt kukkumine on valus. Vahel tundub lihtsam olla ükskõikne selle maailmaga koos. Nii ei saa haiget. Nii ei teki vastuolu, konflikti ja südame kripeldust. Oleme nagu maailm, sest nii on lihtsam. Me ei kuku, ei saa haiget. Ainult et siis me ka tõeliselt ei ela. Ei näe igavest ega tunne ajatut. Me peame minema tagasi oma südame juurde, oma Jumala juurde, ka siis kui oleme haiget saanud, sest ainult see, see tõeline, hoiab meid ka tõeliselt elus.

Süda. Minu süda. Inimesena üldiselt otsustame/kaalume/elame kas vastavalt oma mõistusele või südamele. Peas on palju häid ideid, loogikat ja arusaamu – mõtteid on nii palju, need tulevad ja lähevad ja iga hetk toob uusi. Kõik, mis on aga südamel, on see, milles on tõde. See miski, mille Jumal su südamesse on märkinud, on see, mis jääb.

Oleme võõrad siin maal, seepärast ehk tundub siin nii palju mõistmatut, keerulist rasket ja ehk seepärast me ka vahel tunneme end jõuetuna. Jumal aga ei ole sellest maailmast. Meiegi Tema lastena ei ole siit maailmast. Jumal tahab anda meile juba uue maailma südant, uue maailma mõtteid ja tahab, et oleksime uue maailma ehk Jumala kuningriigi lapsed. Paljudele on Jumal südamele pannud uue maailma mõtteid, aga meie mõistus neid võib olla veel ei usu. Või ehk ei julge uskuda?

PP suhtes võib olla palju ärevust, rahutust, põnevust, kuid eelkõige Jumal tahab, et me seisaksime kindluses ja rahus. Usaldades Teda täiesti ja käies ning elades reaalse teadmise ja kindlusega, et see kõik on Jumala käes. Temal on kindel plaan. Ja see on hämmastav.

Meeskonnana, Jumala töötegijatena on oluline ka üksmeeles paluda. Ja paluda õnnistust, tarkust ja tunnetust ka PP juhile, Laurile. Ärgem unustagem teda oma palvetes ja palume talle visiooni ja pilku, mis näeb üle detailide, üle piiride, üle inimliku.

Jumal on hämmastav. Piiritu, sügav. Ja lõputult hea.

Ülestähendusi tegi Marii, kellele olen väga tänulik.
Õnnistusi kõigile,
Madis

No comments: