Vali teema

26.3.09

26. märts

Jh 4
See peatükk iseloomustab hästi püsiühendust ja selle jagamist.
Meis peavad olema elava vee allikad. Kui sulgeme oma allikas vee voolu, siis vesi seisab ja läheb lõpuks pahaks. Kui me ei lase Jumalal oma ellu tulla, siis saab allikas tühjaks.

Mõtted pärast isiklikku palveosa.

Kas meie keskel valitseb armastus? (1Kr 13:4-8a)
Miks taotleme vaimuande ja Jumala tegusid rohkem kui armastust? Kas pole nii, et kui vaatame enam vaimuliku "tulevärgi" peale, kuid unustame kogu südamest taotleda armastust, siis osutuvad tühiseks ka meie vägevad teod (kui nad meil ka oleksid). Ilma armastuseta pole meil võimalik tunda Jumalat, kes on armastus. Ning siis tuleb ka Jeesusel öelda meile: "Ma ei tunne teid!"

1Kr 13:1-3,8b-10

Kuigi oleme kristlased ja seetõttu kuulume Jumalale, siis kuidas näeb tema armastus meie vahel välja meie kõige praktilisemas praktikas - olukordades, kus meil on üksteist raske armastada.

Piiblipäevade korraldamise juures tuleb meil pigem olla teineteise suhtes olema südamlik ja mitte niivõrd asjalik. Me ei saavuta Jumala eesmärke asjalikkusega, vaid hoolivuse ja südamlikkusega. Need viivad meid Jumala armastuseni, mis on agape - armastus kui otsus ja ohverdus.

1Kr 4:7
Kui me armastame, siis on see ainult selle pärast, et me oleme selle Jumalalt saanud. Me ei saa seda ise seda toota või uhkeldada, et meil seda iseenesest on.

PALVESOOVID

26.aprill
Lauri ettekanne ja jutlus

No comments: