Vali teema

2.4.09

2. aprill

Kui me palvetame ja oleme Jumalaga ühenduses, siis Jumal annab meile rohkem võimalusi Temast rääkida.

Kui me oma koorma ära anname, siis meie süda läheb põlema! Kui Jumal midagi südamele paneb või midagi teeb, siis see jääb hästi meelde.

Sa võid otsida kogu maailmast tõde, aga kui sa ei otsi seda Kristusega, siis seda ei leiagi üles.

Piibel, rist, Jumal, Jeesus, Jumala Sõna – hoia sellest kinni, sest see on sinu elu!

Mairo unenägu ja Antikristuse võim

Oli üks saar ning selle udus elas üks linn rahulikult oma igapeävast elu. Ka Mairo ise tundis rahu ja kindlustunnet. Inimesed toimetasid ringi ning ka Sarvik oli üks nende hulgast. Tal oli inimese nägu ja ta ei erinenud millesti teistest inimestest. Ometi oli temas näha äärmist vaoshoitust, ühtegi emotsiooni ei näidanud ta välja, vaid kontrollis ennast. Jeesust nimetas ta aumeheks. Linna keskel elas puuris keegi noor metslane, kelle nägu polnud näha. Igalt poolt loobiti tema suunas veriseid lihakäntsakaid, tapetud loomi ja muud võigast kraami, millest ta toitus. Metslane kasvas ja muutus üha tugevamaks, kuid see ei rikkunud inimeste rahu ega lõpetanud keegi tema toitmist, kuigi ka Sarvik ise mõistis, et kui metslane ükskord nii tugev on, et puurist välja murrab, siis ei ole ka temal endal metslase üle mingit kontrolli. Iga kord kui keegi Jumala nime sajatas sattusid metslane ja Sarvik raevu ning ärhvardasid neid, kes seda julgesid teha.

Kui me olime palvetanud, siis sai unenägu järgmise tähenduse. Saar ja linn oma udus ja rahus on ajajärk, milles me praegusel hetkel elame. Praegune aeg on täis võltsitud rahu ja kindlustunnet. Metslane puuris on Antikristus. Kõik, mis Piiblis kirjas, on reaalne ja Jumal on meid hoiatanud.

Oht on reaalne: oma tarkuse ja filosoofiatega toidame antikristust ja kui tema pääseb valla, siis ka Sarvik ise ei saa teda kinni hoida, isegi kui ta tahab. Jumala nimes ja Jumala nimel julgeme ja suudame olla need, kes ütlevad välja. Kui me seda ei tee, siis me toidame Antikristust. Kui me kuuleme Jumalalt käsku, aga ei täida seda, see ongi Antikristuse ja tema väe toitmine. Kui me loome endale seda pilti, kes me ide oleme ja meis on kõrkust ja edevust ja me sellega koos teenime Jumalat, siis ka selle läbi me toidame Antikristust ja seda, mida tema tahab saavutada. Kui me jääme selle sisse, siis see toob kogudusse pettuse, mis ometi on varjatud kõigi eest. Valepühaduse täielik vägi tuleb välja alles Antikristuses ja selle pärast ta pimestab kõiki. On ainult aja küsimus, millal pettus nii maailmas kui ka koguduses sedavõrd tugevaks saab, et Antikristus segamatult võib ilmuda.

Kui keegi sajatab Kristuse nime, äratab see kristlased ellu, aga Sarvik ei taha seda. Ta tahab, et ka kogudus hoiaks ühtlast vaikset kurssi põrgu poole.

Jumala andide vastu võtmisest

Sa oled iseenda mõõdupuu. Sa võid paluda Jumalalt ande, aga kui sa muretsed kõigi asjade pärast liialt, siis sa kunagi ei saa neid, sest sa ei ole valmis. Jumal tahab meile kõigile anda neid kõiki ande. Jeesus ütleb: „Miks sa lihtsalt ei tule mu ette? Kui sa tuled, siis miks ma ei peaks sulle kõike seda andma, mida sa palud?“

Keegi ei ole väärt midagi, aga Jumala armastus on see, mis annab. Kui me sisendame endale ainult, et me ei ole väärt, siis Jumal ei anna meile andi, sest Ta näeb, et me ei ole valmis.
Kuid meie eest on makstud. Mida rohkem sa muretsed selle pärast, kas sa oled väärt, seda rohkem hakkad tegutsema selle nimel, et olla väärt ja seda rohkem võtad sa endale koormat.
Ent Jumal on meie koormad juba ära kandnud.

Taavet: „Ma tahan iseenese silmis oma positsioonis (kuningana) olla põlastusväärne. Ainult mina ja Jumal!“

Taavet: Laul 62:8 „Jumala käes on mu pääste ja au.“ Ma ei hakka seda au ise hoidma. Kui mind austab Jumal, siis on mul au. Kui Jumal mind ei austa, siis ei ole mul mingit au. Meil on valik, kas me saame osa täielikult sellest armust ja Jumala tahte järgi kõikidest vaimuandidest, või siis ei saa ühestki.

Ps 37:4 – „Olgu sul rõõm Issandast, siis ta annab sulle, mida su süda kutsub“. Mitte olgu sul koorem Issandast, vaid rõõm ja vabadus! Sul ei saa olla väga palju rõõmu, kui sul on suur koorem ja pingutus. Rõõm on vabadusest!

Jeesus teadis, et kõik on saadaval, aga ta palus ikkagi, „Sinu tahe minu elule!“
Jumal teab palju paremini, mida sa tahad ja mida sul vaja on. Jõuab kätte moment, kus sul on kõike seda vaja, mida Tal on sulle pakkuda.

No comments: